Fakta om artister- del 4

Jonas Brother

Jonas Brothers började som ett soloprojekt av den yngste medlemmen Nick Jonas. Skivbolaget fick snart reda på att även Nicks båda bröder Kevin och Joe skrev och spelade musik, och föreslog att de tre skulle bilda ett band.

Innan de kom på namnet "Jonas Brothers" funderade de på "Sons of Jonas" och "The Jonas Trio". Bandet har släppt fyra album: It's About Time, Jonas Brothers, A Little Bit Longer och Lines, Vines and Trying Times.

Jonas Brothers har haft flera hitlåtar. Deras första singel var "Mandy", en låt som killarna hade skrivit till deras bästa vän med samma namn. Genombrottet kom med en cover på den brittiska gruppen Busteds hitlåt "Year 3000", som spelades mycket på Radio Disney.

Kevin, Joe och Nick har en 8-årig bror som heter Frankie, även känd som "The Bonus Jonas" och "Frank the Tank". Frankie skulle vilja vara med i bandet och spela trummor, och Nick säger att han mycket väl kan vara med i framtiden. Frankie har även ett eget band kallat Hollywood Hook-Up.

Den 20 juni 2008 premiärvisades filmen Camp Rock i vilken de tre bröderna medverkar. Filmen hade närmare 8,9 miljoner tittare på premiärdagen. Filmen hade premiär i Skandinavien den 3 oktober 2008.

Jonas Brothers var på Europaturné som förband till Avril Lavigne under våren och början av sommaren 2008. Den 28 juni 2008 spelade de på Annexet i Stockholm och höll under samma dag en skivsignering i skivbutiken Bengans.

Den 28 oktober 2009 bekräftades det att Nick hade ett sidoprojekt på gång tillsammans med John Fields, Michael Bland, Tommy Barbarella och Sonny Thompson, där de bildat bandet Nick Jonas and the Administration. Nick, Joe och Kevin försäkrade att det inte var slutet för Jonas Brothers, utan att det bara var ett sidoprojekt. Den 1 februari 2010 släpptes Nick Jonas and The Administrations debutalbum Who I Am i Sverige.  Album:

  • 2006 - It's About Time
  • 2007 - Jonas Brothers
  • 2008 - A Little Bit Longer
  • 2009 - Lines, Vines and Trying Times

  • Kommentarer
    Postat av: RP:)<3

    Mycket intressant faktiskt. Jag gillar hur du väljer att skriva om just Jonas Brothers!:) Fortsätt så Bella!;)<3

    2011-02-10 @ 23:35:18
    URL: http://rebeckaepettersson.blogg.se/

    Kommentera inlägget här:

    Namn:
    Kom ihåg mig?

    E-postadress: (publiceras ej)

    URL/Bloggadress:

    Kommentar:

    Trackback
    RSS 2.0